24 Kasım 2014 Pazartesi

KADINA YÖNELİK ŞİDDET DURMUYOR

Resmi rakamlara göre 2014 yılının ilk 10 ayında 235 kadın öldürüldü.

Taciz, tecavüz ve şiddet rakamları utanç verici boyutlarda.

Peki mücadele var mı, sonuç alınıyor mu, iyileşme söz konusu mu?

Sonuçlara bakıldığında iyileşme değil, tam tersine bir geriye gidiş söz konusudur. Bugün iktidarda hakim olan baskıcı ataerkil söylem marifetiyle, kadını eve kapatmak, çok çocuk doğurmasını sağlamak üzerine tasarlanmış bir toplum mühendisliği yapılmaktadır. Uluslararası anlaşmalar uyarınca, yasalar değiştirilmekte ancak zihinler ve dolayisiyla uygulamalar aynı kalmaktadır. Kadın ölüm haberleri sıradan olaylar gibi sunulmakta ve duyarsızlık umutsuzluğa neden olmaktadır.

Kadın Partisi olarak kadının yaşam hakkının sonuna kadar savunucusu olacağımıza, hak arama sürecinin en hızlı ve kolay şekilde yapılması için yeterli sayıda personel istihdam edilmesi ve bütçe ayırılması konularının takipçisi olacağımıza söz veriyoruz.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, her türlü ayrımcılığa, hegemonic söylem dahil ataerkil toplumsal şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bugünün kadına yönelik şiddetle mücadele günü olmasının belirleyicisi olan, 25 Kasım 1960 da Dominik Cumhuriyeti’nde hunharca öldürülmüş olan Mirabel Kardeşleri saygı ile anıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder