28 Ağustos 2014 Perşembe

İfade özgürlüğü yoksa demokrasi yoktur!


Ataerkil sistem ve temsilcilerinin kadınlar üzerindeki baskısı dayanılmaz boyutlara varmıştır. Muhalif hiçbir sese tahammül olmadığı bir bir susturulan, kırılan kalemleri açık ve seçik görüyoruz. Eğer bu ses bir kadından geliyorsa en alçakça tehditlere, sosyal linç kampanyalarına dönüştürülmekte ve kadının onuru ayaklar altına alınmaktadır.

Kadınların gazeteci olarak düşüncesini ifade etmesi bir yana ortalıkta kadın görünmesine, annelik dışında kadın rolüne, kadın sesine tahammül edilemez duruma gelinmiştir. Bu tek ses erkek hegemonyasına karşı kadınlar olarak isyandayız…

Uzun süredir devam eden ve basının çok kıymetli kadın kalemlerini hedef alan kadın gazeteci katliamlarına son günlerde Ceyda Karan ve Amberin Zaman eklenmiştir. Yapılan saldırılar iğrenç, korkunç ve düzeysizdir. Her birey saygındır ve kimsenin makam ve mevkiini kullanarak hakaret etmeye saygısızlık göstermeye, parmak sallamaya hakkı ve haddi yoktur.

İfade özgürlüğü yoksa demokrasi yoktur.

Bütün kadınları, kadın gazetecileri, kadın milletvekillerini ve ülkemizin önde gelen duyarlı kadınlarını, kadın kıyımına karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz. Söz konusu olan çocuklarımızın ve toplumun geleceğidir. Bunlar için her zaman mücadele edeceğiz. Kadın gazetecilere yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz, tüm kadınları kınamaya çağırıyoruz.

#kadingazetecilersusturulamaz 
#kadingazetecikatliamivar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder